Så lär du barn värdet av pengar

Är du en sån förälder som alltid swishar mera pengar så fort barnen ringer? Och vet du inte hur du ska förklara för barnen att ni inte har lika mycket pengar som alla andra verkar ha? Eller med andra ord: har du inte lärt barnen värdet på pengar?

Med familjeekonomen Sharon Lavie från Ikano Bank vid sin sida diskuterar Matilda Westerman lyssnarnas frågor i senaste avsnittet av familjepodden Sämst i världen . De pratar just om hur man lär barnen värdet av pengar, på olika sätt, till exempel genom att göra en budget begriplig.

Sharons tips är att ha lite is i magen och låta barnen känna att deras pengar faktiskt tar slut och vilka konsekvenser det får. Och att kanske låta dem inse att de måste gå hela vägen hem om de inte har pengar till bussen.

Här hittar du podden

Lyssna på avsnittet på Spotify eller via Apple PodcasterAcast och alla andra appar där du kan hitta poddar.

pengar-high_res.jpg