Så vet du om du ska investera i aktier eller i fonder

starbreexe-high_res.jpg

Tills för bara några veckor sedan ansågs spelutvecklaren Starbreeze vara en lovande aktie med stor potential. De hade ett fräsigt nytt spel på gång och hade någon deal med en VR-utvecklare som gjorde att Starbreeze kändes rejält på gång.

Men så plötsligt missade de en säljprognos och i nästa ögonblick pratade folk om den som en skräpaktie utan framtid. Hur kan det svänga så fort? Tja, sånt händer på börsen. Det är klart det finns en förklaring i just det här fallet och har du hängt med känner du redan till den.

Poängen här är att om du inte hängt med så är aktier inget för dig. Visst är det möjligt att bara hålla sig till stora säkra aktier men även de kan falla mycket på kort tid. Om du inte har tid, ork eller intresse för aktier ska du skita i att placera i aktier. Vad som är super idag kan vara skräp imorgon.

Nej, då är fonder mycket bättre. Lite mindre risk, lite tråkigare, men också mindre oro. Och ofta helt okej avkastning (bättre än bankkonto i alla fall.)